آموزش نرم افزار رستورانی سپیدز

آموزش جامع نرم افزار سپیدز

برای باز کردن نرم افزار برروی آیکن آن دابل کلیک میکنید.

صفحه ورود به نرم افزار: صفحه ورود به نرم افزار باز می شود که با انتخاب نام کاربری و وارد کردن پسورد می توان وارد نرم افزار شد.

سطوح دسترسی:

همانطور که مشاهده می کنید وقتی بر روی نام کاربری کلیک می کنید(دو سطح استاندارد مدیر ،صندوقدار )به صورت پیش فرض نمایش داده می شود ،اگر بخواهیم به اختصار دسترسی ها را توضیح دهیم؛ صندوق دار  درنرم افزار امکان گرفتن سفارش از مشتریان را دارد ؛ مدیر  میتواند امکان دیدن گزارش روزانه و ثبت اطلاعات راداشته باشد به اضافه دسترسی های کاربر، و مدیر تمامی دسترسی ها را دارد به اضافه آنکه می تواند فاکتورها را ویرایش کند ،حذف کند و یا گزارشات کلی را ببیند.

صفحه اصلی نرم افزار:

در بالاترین قسمت(1:)نوار منو وجود دارد که کلیه ابزارها وعملیات های نرم افزار از طریق آنها وزیر منوهای آنها صورت میگیرد.

در قسمت میانی صفحه(2:)میانبری از منو های بالا درست شده است که به علت آنکه بیشتر در عملیات روزانه از آنها استفاده می شود دراین قسمت قرارداده شده اند.

درقسمت پایین صفحه(3:)کلید به روز رسانی که برای اعمال آخرین تغییرات درنرم افزار وجود دارد.کلید دسترسی سریع که شامل یکسری برنامه های کاربردی میباشدو…

معرفی منوها ونحوه ثبت اطلاعات :

قدم اول =تعریف کد گروه های کالا:

برای آنکه بتوان سرتیترمنوی یک رستوران(غذای اصلی،سالاد،نوشیدنی)..را تعریف کنیداز قسمت کدگذاری ،لیست کالایی و سپس کدگروه های کالا راانتخاب کنید

گروه کالایی:

(1):برای ایجاد سر گروه کالایی بر روی کلید ایجاد کلیک کنید.

ایجاد یک گروه کالایی:
نکته:فیلدهای ستاره دار اجباری هستند و باید مقدار دهی شوند.

1-کد:با یک واحد افزایش نسبت به آخرین کدی که وجود داشته ساخته می شود.

2-نوع غذا:نوع غذا یا نام گروه کالایی را که می خواهیم ایجاد کنیم در این قسمت وارد کنید.

3-جایگاه پرینتر:مشخص می کنداین دسته کالای از کدام پرینترچاپ شود.

4-زمان پخت:زمان پخت غذا را اگر مشخص کنیم در قسمت های مختلف می توان ازآن استفاده کرد(سفارش اینترنتی.)

5-رنگ:رنگ پشت زمینه دسته کالابی که تعریف میکنیم را می توانیم تغییر دهیم که هنگام سفارش گیری با رنگ مجزا نمایش داده می شود.

6-کد تفضیل:ارتباط با نرم افزار حسابداری سیما استفاده می شود.

7-درصد تخفیف:اگر بخواهیم برای گروه ی از کالاها درصدی تخفیف اعمال شود.

8-نوع کالا در کیوسک:رستوران ها یا فود کورت هایی که از دستگاه کیوسک استفاده می کنند قابل استفاده می باشد.

9-محل استفاده گروه غذایی:اگرگروهی ازکالاها فقط برای ارسال ساخته شده باشد(مشترکین)را انتخاب می کنید،

و یا یک گروه کالا فقط درسالن سروشود (سالن)را انتخاب می کنید.

ویا اگر منویی(افطار)داشتیم که در ایام و یا فصول خاص(ماه رمضان)می توانیم در زمانی که مورد استفاده نیست عدم نمایش در منو را انتخاب کنیدتا درصفحه سفارش گیری نمایش داده نشود

قدم دوم =تعریف لیست کالایی:
بعد از آنکه کد گروه کالایی ها را ایجاد کردیم می توانیم زیر گروه آنها را ایجاد کنید.

برای این کار از منوی کدگذاری کدلیست کالایی را انتخاب کنید.

 

لیست کالایی:
در این صفحه می توانیم لیست کالابی را مدیریت کرد.
کلیدها در پایین صفحه که تقریبا در تمامی صفحات با همین استاندارد بوده اند به ترتیب از سمت چپ:
ایجاد:که برای ایجاد یک منوی جدیدبه کار می رود.

ایجاد یک کالایی جدید:
فیلد های ستاره داراطلاعات ضروری هستند که باید مقدار دهی شوند در غیر اینصورت فرم بسته نمی شود.
1)نوع گروه کالایی را مشخص میکنیم؛با استفاده از پوشه وذره بین می توانیم بین گروه کالاهایی که قبال ساخته ایم جستجو کنیم و این کالایی را به گروه خاصش اختصاص دهیم.
2)مشخص میکنیم که این کالایی از کدام پرینتر چاپ شود.

تخصیص یک کالایی به یک گروه خاص:
درصورتی که از کلید پوشه وذره بین استفاده کنیم فرم زیرباز شده و می توانیم کالابی مورد نظر را به گروه ی که می خواهیم ارتباط دهیم ودر آخر کلیدتایید(تیک)را بزنیم.

تخصیص یک جایگاه چاپ به یک کالابی خاص:
جایگاه چاپ را مشخص میکنم که این کالایی از چه جایگاه چاپی چاپ شود(قبال از منوی کدگذاری جایگاه چاپ مشخص کرده ایم که وقتی این جایگاه را فراخوانی می کنیم روی  چه پرینتر هایی چاپ شود)

ایجاد توضیحات برای منو:
بعد از تعریف کالایی می توانیم توضیحاتی که مربوط به منوی غذایی می باشد را وارد کنیم برای این کار وارد از منوی کدگذاری شده زیر منوی توضیحات را باز می کنید.

لیست توضیحات:
در فرم زیر تمامی توضیحات هایی که قبال وارد شده است را می توانیم ببینیم که با کلید هایی که در پایین قرارداده شده می توان:
1)لیست را در پرینترA4چاپ می کند.
2)لیست را در پرینتر8سانتی چاپ می کند.
3)از لیست یک آیتم را انتخاب و آن را حذف می کند.
4)از لیست یکی را انتخاب کرد و آن را ویرایش می کند.
5)یک آیتم جدید ایجادمی کند.

ورود به صفحه سفارش سالن:

بعد از وارد کردن منوی کالابی و توضیحات حالا ما می توانیم سفارش مشتریانی که در سالن حضور دارند را وارد نرم افزار کنیم برای این منظور از صفحه اصلی روی آیکن سفارش  سالن کلیک می کنیم.

فروش سالن:

1)درقسمت بالا سمت راست شما گروه کالاهایی را که قبال وارد نرم افزارکردید را خواهید دید و با انتخاب هرکدام زیرمنوی مربوط به آن نمایش داده می شود.
2)درقسمت راست تا پایین صفحه کد کالا(محصولات)که قبال تعریف کردیم را نمایش می دهد.برای سفارش گرفتن کافیه تا روی آن به تعداد لازم کلیک کنیم تا درقسمت چپ صفحه ،سفارشات نمایش داده شود.

3)در قسمت نمایش سفارشات:کالایی های که سفارش گرفته شده اند نمایش داده می شوند در ان قسمت می توان با کلیک بر روی تعداد مقدار آن راتغییر داد وبا کلیک کردن  برروی کد می توان کد مربوط به توضیحات را واردکرد تا آن توضیحات در فاکتور آشپزخانه چاپ شود.

4)در این قسمت مبلغ قابل پرداخت ، مالیات و تخفیف محاسبه شده و با تعیین نوع پرداخت در بالای صفحه ، مبلغ قابل پرداخت از مشتری گرفته می شود.

در صورتی که غذای مورد نظر ، توضیح داشته باشد ، می توانید از قسمت توضیحات ، توضیح مربوطه را انتخاب کنید وبا کلیک بر روی آن به غذای مدنظر اضافه کنید.

مشاهده همه فاکتورهای فروش :

برای دیدن همه فاکتورها روی آیتم اشاره شده درتصویر کلیک کنید .

در قسمت همه فاکتور های سفارش سالن ، در صورت نیاز می توانید فاکتور را ویرایش ، حذف و کنسل نمایید،

جهت ویرایش فاکتور :

1-برروی فاکتورمورد نظر دوبار کلیک کرده،

2-ویرایش را انجام داده

3-دکمه چاپ اشپزخانه را بزنید

مشاهده می کنید که بعد از ویرایش ، رنگ فاکتور انتخابی به  سبز رنگ در خواهد آمد.

حذف فاکتور :

1-در قسمت همه فاکتورها فاکتور مورد نظر را انتخاب کرده .سپس دکمه حذف فاکتور را درپایین صفحه انتخاب کنید

کنسل کردن فاکتور :

برای کنسل کردن فاکتور مشتری ابتدا فاکتور مورد نظر را انتخاب کرده و سپس دکمه کنسلی فیش آشپرخانه را انتخاب کنید .بعد از کنسل کردن فاکتور رنگ فاکتور به  رنگ طوسی در خواهد آمد .

چاپ مجدد فاکتورآشپزخانه و مشتری :

جهت چاپ مجدد آشپرخانه و چاپ مجدد فاکتور مشتری مطابق تصویر فاکتور را انتخاب کنید و دکمه چاپ در پایین صفحه را انتخاب نمایید .

انتخاب میز جهت ارائه سرویس :

ابتدا میز مورد نظر را انتخاب کرده و سفارش مورد نظر را اعمال و دکمه چاپ آشپزخانه را انتخاب کنید .(مطابق تصویر )

تسویه فاکتور روی میز در حالت رستورانی :

کافی است روی میز به رنگ قرمز کلیک راست نمایید و چاپ مشتری را بزنید پرینت مشتری بیرون بیاید، آنگاه رنگ میزبه رنگ سبز در می آید،سپس با خالی شدن کامل میز روی میز(که سبز در آمده است)مجددا کلیک راست کرده و تسویه فاکتور زده تامیز مد نظرکامل آزاد شود.

صفحه سفارش مشترکین:

بر روی صفحه اصلی سفارش مشترکین را مطابق تصویر انتخاب کنید .

ایجاداشتراک:
برای ایجاد اشتراک در صفحه سفارش مشترکین،(1)بر روی کلید ایجاد در صفحه مشترکین کلیک کنید .

صفحه زیر باز می گردد سپس ستاره دارها را باید پرنمایید و پذیرش کنید.

جهت سفارش مشترکین مراحل را مانند تصویر اعمال کنید .

ایجاد راننده و پیک در مجموعه :

برای ایجاد راننده و پیک در مجموعه از منوی کد گذاری>>>لیست رانندگان را مطابق تصویر انتخاب کنید .سپس ازصفحه بازشده دکمه ایجاد را بزنید

مانند تصویر موارد زیر را اجرا کنید .

پس از وارد کردن مشخصات پیک میخواهیم سفارش را به پیک اختصاص بدهیم

در جدول پایین صفحه سفارش کلیک راست کنید ،منو بار ورود و خروج رانندگان باز می شود در صورتی که یک راننده آماده به کاربود بر روی ورود موتورسوار به لیست را انتخاب کرده.

با کمک ذره بین نام راننده مورد نظر را انتخاب کرده و با دکمه پذیرش آنرا به لیست رانندگان اضافه نمایید

از لیست زیر نام هریک از رانندگانی که امروز در رستوران حاضر هستند را انتخاب کرده سپس بر روی تیک پایین صفحه کلیک میکنیم
تا آن راننده در لیست اختصاص به پیک حاضر شود.

تخصیص فاکتور به راننده:
(1)رویشماره فاکتور ذخیره شده دابل کلیک نمایید

(2)با این کار شماره فاکتور به جدول ستونی سمت راست انتقال پیدا میکند؛

(3)سپس روی نام راننده دابل کلیک کنید..با این کار شماره فاکتور از جدول ستونی پاک شده که به معنی اختصاص فاکتور

به راننده می باشد.

همه فاکتور ها:
در صفحه سفارش بر روی همه فاکتور ها کلیک کرده ویاF12را از روی کیبورد می فشاریم؛
تمامی فاکتور های که ثبت نشده اند نمایش داده می شود و با اسکرول می توان به تمامی لیست دسترسی داشت و همچنین
(1)در نوار جستجو میتوان بر هرمبنایی که مد نظر است جستجو کرد؛هر فاکتوری که انتخاب شود جزییات آن در لیست اقلام نمایش داده می شود.اگر به هر علتی پرینت مجدد از چاپگر های آشپزخانه نیاز شد با کلیک بر روی(4)پرینت مجدد آن در پرینترهای آشپزخانه چاپ می شود ویک واحد(5)به تعدادپرینت های قبل اضافه می شود  ؛ همچنین اگر چاپ مجدد ازفاکتورمشتری نیاز شد با کلیک بر روی(6)پرینت مجدد آن در پرینترهای مشتری چاپ می شود ویک واحد به(7)تعداد پرینت های قبل اضافه میشود.

اختصاص به پیک در همه فاکتورها:
بر روی فاکتور مورد نظر دابل کلیک کرده تا در پنل سمت راست نمایش داده شود ؛سپس برای اضافه کردن نام رانندگان به لیست بر روی+کلیک کرده وکد راننده را انتخاب کرده و سپس کلید پذیرش را انتخاب می کنیم تا(1)به لیست رانندگان اضافه شود.
(2)هر تعدا فاکتور که در این قسمت نمایش داده شده است ؛ وقتی بر روی نام یک راننده کلیک کنیم به نام آن شخص خاص خورده و در پنل سمت راست نام راننده
به آن فاکتور اضافه می شود.

تسویه با پیک:
برای تسویه با پیک دو امکان وجوددارد.
(1)تسویه یک فاکتور:در صورت نیاز به تسویه یک فاکتور خاص بر روی آن فاکتور کلیک کرده و روی کلید(1)ماشین حساب کلیک می کنیم.
(2)تمامی فاکتور های یک راننده که اغلب در انتهای شیفت کاری صورت میگیرد؛ البته حتما نیاز است که بدانیم پیک چه تعداد فاکتور
به مقصد رسانده سهم پیک چقدر بوده ، برای این کار از صفحه اصلی بر روی گزارش پیک موتوری کلیک کرده(3)تا صفحه گزارش جمع کارکرد رانندگان باز شود و در کارکرد رانندگان باز شود و در قسمت(4)خالص پرداختی با کسر کرایه:مبلغی که باید از پیک دریافت شود نمایش داده می شود
و پس از تسویه مبلغ می توان با استفاده از کلید(2)با آن شخص(کد پیک)تسویه کرد.

گزارش صندوق روزانه:
برای گرفتن این گزارش از صفحه اصلی ، بر روی گزارش صندوق روزانه کلیک کرده تا صفحه زیر باز شود؛ جمع کالایی فروخته شده در قسمت های سالن،مشترکین وحضوری به صورت مجزا مشاهده می شود و برای دیدن جزییات و فاکتور های آن می توان بر روی سه نقطه سمت راست آنها کلیک کرد.
آنچه بسیار مهم است بررسی روزانه فاکتور های ویرایش شده و حذف شده می باشد که در سمت چپ صفحه نمایش داده می شود وبا کلیک
بر رویپوشه و ذره بین می توان گزارش جزییات آن فاکتور ها را مشاهده کرد.
و همچنین گزارش لیست تخفیفات و پرینت مجدد ها در سالن وحضوری و مشترکین به صورت مجزا مشاهده کرد.و در نهایت با کلیک بر
روی آیکن پرینتر(1)صفحه پیش نمایش گزارشات باز می شود.

پیش نمایش گزارشات:
در این قسمت یک پیش نمایش از گزارشات نمایش داده می شود و ما می توانیم ببینم از آیتم های موجود در منوی غذایی چه تعداد
فروخته شده وچه میزان بابت پیک,مالیات,…که به ما نشان می دهد مبلغ کل فروش شامل چه آیتم هایی بوده و در آخر با کلیک بر
روی آیکن پرینتر(1)می توان ازآن پرینت گرفت.

ثبت اطالاعات:
برروی ثبت اطلاعات در صفحه کلیک می کنیم.
در قسمت از تاریخ تا تاریخ ؛ تاریخ جاری سیستم را آورده اگر تاریخ خاصی مورد نظر بود آن تاریخ را مشخص کرده و سپس بر روی
(پذیرش) کلیک می کنیم.

گزارش گیری از صندوق کلی :

برای گزارش گیری از چندروز قبل یا از ماه قبل یا حتی از سال قبل از منوی گزارشات>>>صندوق کلی >>>صندوق را انتخاب کنید .

درصفحه ای که مشاهده می کنید تمام گزارش را با تمام جزییات نشان داده می شود .

 

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *